Friday, May 4, 2012

K2小蝸牛廚房(K2 Little Snail Kitchen)@Taichung, Taiwan

Laho Points received: 8/10
K2小蝸牛廚房(translation: K2 Little Snail Kitchen) in Taichung is one of my current favorite Italian restaurants across Taiwan. It is the sister restaurant to one of my ex-favorites--Solo Pasta in Taipei. 
This was my 2nd visit to the restaurant which recently moved to the new location. Reasonable price. Fresh seafood. Modern yet homey design. Loved it!

第二次來到台中的小蝸牛,它也搬了新家。小蝸牛大概是我目前在台灣最喜歡的義式餐廳,會來到這裡,是因為曾經很愛它台北的姐妹餐館Solo Pasta(注意: 服務和餐點已大不如前)。小蝸牛價位合理,食物新鮮美味,裝潢帶點義國風情。超推!

台中の小蝸牛廚房(意味:小さいカタツムリキッチン)というイタリア風のレストランへ来たのは2回目です。この店も新しい家へ引っ越しました。今までイタリア風の店の中で一番好きなのが小蝸牛廚房だと思います。この店を知ってる原因はかつて台北の姉妹店SoloPastaが好きだったんです。(注意:今その店は料理とサービスが昔より悪いです)。小蝸牛廚房は価格が適切で食材も新鮮で美味しく、イタリア風の飾りもつけてあります。超お勧め~

Artificial tree at entrance. Color of gold. Reminding me of L'OCCITANE. 
金黃色造景樹,是不是有種歐舒丹的fu
金色の人工的な木を飾って、L'OCCITANEの広告の気持ちが入っていませんか~
Table for 2 is nicely set up. Nice lighting, but stools are too cheap.
燈光美、氣氛佳的2人桌,但塑膠椅也太…
照明がよくて雰囲気もいい二人のテーブルですけど、プラスチックの椅子はちょっと...
Country style decor
鄉村風
田舎風
A little bit of Italian: Ferrari 
義式風 1: 法拉利
イタリア風1:フェラーリ
Another bit of Italy: sparkling water
義式風 2: 少不了氣泡水吧
イタリア風1:炭酸水は不足できないでしょう

Deep-fried Seafood
拿坡里酥炸綜合海鮮
揚げ海鮮の盛り合わせ
Given abundant seafood we get in Taiwan, this deep-fried appetizer can never go wrong. Loved the squid and shrimps, but not a fan of small fish. I have tried deep-fried seafood many times, even in Italy. I still think they make it better here. Come to Little Snail next time when you're in town!

台灣海產豐饒,點炸海鮮準沒錯,蝦子、花枝新鮮,但我不愛的小魚也很多尾。在很多地方都試過炸海鮮,還是覺得這邊的價格公道又美味。有來的話,就給它點下去吧!

台湾には豊かな海鮮の食材がいっぱいあるから、海鮮を選んだら問題ないよ。海老とか、烏賊とか全て新鮮です。でも好きじゃない小さい魚もいっぱいあります。いろいろな場所で揚げ海鮮を食べてみたけど、やっばりこの店は価格が適切で美味しいです。ここに来れば、揚げ海鮮にしましょう~
Jumbo Asparagus with half-boiled eggs and Parmesan cheese
特大綠蘆筍與溫泉蛋佐36個月帕馬森起司
ジャンボアスパラガスと温泉エッグにパルメザンチーズソース
The salad got a really attractive name, but it turned out to be just 'mediocre' on the table despite the good presentation. Not really worth the money.


菜名極吸引人,但上桌後實在是口味平凡。不優。

前菜の名前は魅力がありそうだけど、味はまあまあです。お薦めじゃない~


Linguine with clams and cherry tomatoes
海瓜子、蕃茄與扁舌麵
二枚貝、トマトリングィー二
K2小蝸牛廚房(K2 Little Snail Kitchen) is known for its pasta. A few different kinds of pizza are also available in the house. I'd suggest pasta over pizza if your party were too small to have them both. Super fresh clams, 'al dente' linguine and cherry tomatoes are a good blend together. Not much seasoning. Pretty much just salt, pepper, garlic and white wine. If I could use only one word to describe the pasta, it'd be 'delizioso'!!!

小蝸牛的麵彈牙美味,建議第一次來的朋友,如果人不夠多點pizza來分食的話,第一首選一定是義大利麵。
好吃的海瓜子麵其實沒啥秘訣,除了麵得用的好之外,新鮮海瓜子配上蕃茄,加上簡單得宜的調味(大蒜、胡椒、白酒、橄欖油、鹽等),就是美味佳餚。

小蝸牛廚房の麺は歯ごたえでおいしいです。だから、もし初めて来る友達が少なくてピザを食べ切れないなら、スパゲッティーを勧めます。
正直に言って美味しい二枚貝リングィーには味の決め手がない。高品質の麺を使って、そして新鮮な二枚貝とトマトを加えて、最後は簡単な調味料(大蒜、胡椒、白ワイン、オリーブオイル、塩など)を撒いたら美味しい料理が出来ます。

Spaghetti with Squid Ink(Spaghetti al Nero di Seppia) 威尼斯墨魚細麵
Pasta of the House
夭壽好吃
すごく美味しい
Tried spaghetti al Nero di Seppia in Venice, Italy earlier this year. It was just 'OK'. But at K2小蝸牛廚房(K2 Little Snail Kitchen), I couldn't get enough of spaghetti with squid ink. It was spicy, yet flavorful. The squid was fresh and perfectly cooked. Abundance of fresh seafood in your mouth was very fulfilling for a gourmet lover like me.
You can't find competition with this quality and price anywhere else in Taiwan. To me, they make it better here than in Venice.

在義大利也試過墨魚麵,但一個人吃一整份的下場會有「膩」感。
在小蝸牛,就是一口接一口的吃,完全不厭煩。它家的墨魚麵帶點微辣口感,但入口後卻是滿滿鮮甜的海味。墨魚煮得恰到好處,彈牙地咧! 這等價位絕對是台灣C/P值極高的好墨魚麵,也是我個人心中的第1名。

イタリアではイカ墨スバゲッティーも食べたけれど、一人で一皿を食べたらあきる感じがする。小蝸牛廚房のは次々に食べても、うんざりとしないです。この店のイカ墨スバゲッティーはちょっと辛いけど、口に入れば甘い海鮮の味があふれ出てきそうです。烏賊を煮るとちょっと歯ごたえがありすぎる。この価格は絶対に台湾ではC/P数がかなり高いイカ墨スバゲッティーです。それも僕の心の中では第一位です。

Lemon Tart 檸檬塔
Really Good Tart
好塔
レモンパイ
On the menu, they say the recipe came from a granny who is super crazy about sour desserts. Businesses make up all sorts of stories for their products nowadays. Understandable though very silly in the meantime.
The good thing is this homemade tart was absolutely savory. Lemon zest. Firm crust. Candied Lemon Slice(Too bad they only gave one). Looking at the tart, my mouth is just all watering again...

以前應該是叫老奶奶的檸檬塔,現在的商家很習慣幫商品寫故事,這不是什麼壞事。
檸檬塔的酸味十足,配上檸檬皮、糖漬檸檬(一片實在太少,吃不夠),整個就是很夠味。

以前はお婆ちゃんのレモンパイといわれたそうです。今の経営者は品物にストーリーを書かれることに慣れます。それはいいことだと思います。
レモンパイの味は非常にすっぱいです。レモン皮、砂糖付けのレモンを加えて本当に美味しいです(空を飛びそう)。一枚しかなかったら、もの足りない~

As you exit, you will pass this section of Italian groceries. Yes, they sell De Cecco, sparkling water, dried flowers, etc. Of course, these imported groceries aren't going to be cheap in Taiwan. 
Anyways, this part of the restaurant is just way too eye-catching, and the presentation is simply too good. I would certainly come back and dine here again. Oh man, Italian food rocks!

離開餐廳前,很難不佇足在這五花八門的義國雜貨區。賣的東西從基本的麵、水、餅乾到乾燥花等,應有盡有。小心在這大失血喔。
小蝸牛,我還會再回來的,因為這邊有義大利的味道!

レストランを離れる前に、様々なイタリア雑貨アリアを見ないことが出来ます。売れるのは麺とか、お湯とか、ケーキとか、ドライフラワーとか、全てあります。ここにお金をずいぶん使いやすいのは気をつけてね。
小蝸牛廚房、また来るよ~ここにイタリアの味があるから。


友香先生直してもらうことはありがとう


Address: 台中市西屯區文心路二段213號2F
            2F, No.213, Sec.2, Wenxin Rd, Taichung, Taiwan

Tel: 04-2251-8862