Wednesday, July 11, 2012

S E A S O N Cuisine Pâtissiartism@Taipei, Taiwan

Laho Points Received: 8/10

Located in a serene neighborhood in Dazhi, S E A S O N Cuisine Pâtissiartism has become one of the hippest dessert houses/restaurants in Taipei since its opening. Thanks to the running of MRT Brown line, Dazhi, once known as a high-end residential area, is now filled with a wide variety of exotic restaurants. 
For someone who lives not far from the restaurant, it can't possibly be my first visit to S E A S O N. I've done pastry/cake takeouts for several times. But it is indeed my first dining experience here.
Tips: This place is always booked up. Don't forget to make reservation ahead of time.

S E A S O N Cuisine Pâtissiartism在台北的甜點圈應該已達到了無人不知、無人不曉的地步,其實同個地點原來是由Laetitia泡芙所經營,後來就轉為S E A S O N餐廳。(兩者之間應該是有所關聯…)
對於大直可以說是瞭若指掌的我,當然早已經來這邊外帶膜拜過了,但坐下來用餐可說是for the very first time.
小提醒: 請及早預訂,不然是一桌難求。

S E A S O N Cuisine Pâtissiartismというデザート店はデザート店がぎっしり立ち並んでいる台北市の中では既に知らない人はいません。実際元の場所はLaetitiaシュークリームという店が経営していましたが、今はS E A S O Nレストランになっています。(両方は微妙な関連があるかもしれません。)
大直のことをよく知っている私にとって、いつもテイクアウトするのが当たり前ですが、座って食べたのは初めてです。
そうだ、予約しなければ席がないので、気をつけてください。

An Array of Delicious-looking Pastries/Cakes
大批等著下肚的蛋糕
たくさん食べられることを待っているケーキー

 Bread Basket looks ordinary, but it is so much more impressive than main courses(sigh...)
麵包籃長得平淡無奇,試過才知箇中神奇
一見外面は普通のパンのかごを食べると珍しい味が味わえます。

 Hand-made Pizza Bread--full of olive aroma
手工pizza餅--滿滿的橄欖香氣
手作りピザたくさんのオリーブのいい匂いがします

Pumpkin Soup with Deep-fried Custard & Salad
Soup is just good, good, good...and the Salad is so delightful despite its grass-look
南瓜湯與卡士達球 & 沙拉
湯就是一整個香濃,雖然沙拉看起來像一堆小草,但清爽不清淡的滋味令人難以忘懷
かぼちゃスープとカスタード&サラダ
スープはとても濃厚です。サラダは沢山の野菜のようですけど、口当たりはあっさりして美味しいです。

 Appetizer: Seafood Jelly
Bizarre but creative combination
前菜: 海鮮凍
滿奇妙的口感和組合,但有那麼一點怪
前菜:ゼリー海鮮


 Truffle Hazelnut "Gran Riserva" Risotto
Risotto rice is creamy and flavorful. Perfetto! But I don't know how Italian or French the cuisine is at S E A S O N as stated on its Facebook page.
義大利陳年米松露榛果燉飯
滿夠味的一道燉飯,但是FB粉絲團上說它們家走的是法式、義式料理? 我傻傻分不清楚...
イタリアライストリュフヘーゼルナッツリゾット
味が濃いリゾットですけど、FBファングループが言うにはフランス式料理、イタリア料理なのか紛らわしいです。

 Seafood: Hokkaido Scallop, Grilled Squid, Cauliflower Puree and Seaweed Biscotti
The portion is so tiny that one might mistakenly think it's bird food, but scallops are big, and the puree is just magnificent. Seaweed biscotti's got a really unique texture. Highly recommended!
海鮮: 北海道干貝、碳烤透抽、花椰菜泥煙燻魚子醬、海苔餅乾
夢幻碳烤海鮮搭配上花椰菜魚子醬,完完全全的海洋fu。碩大的干貝,還有神奇口感的海苔餅乾,超推!
海鮮:北海道貝柱、焼き烏賊、カリフラワーピューレスモークキャビア、海苔ケーキ
炭火焼きの海鮮はキャビアと一気に食べると本当に美味しいです。大きい貝柱でユニークな口当たりが、超お薦め~

Sorbet & Chocolate Chips
Grapefruit sorbet(if remembered correctly) topped with pearl-shape jelly and crisp chocolate chips. So good.
冰沙 & 巧克力脆片
葡萄柚冰沙(如果沒記錯的話)配透明白玉果凍,以及有夠優的巧克力脆片。
シャーベット&チョコレートチップ
グレープフルーツシャーベットと白玉を混ぜた透明なゼリー、それと美味しいチョコレートチップ。

 Mille Feuille with Strawberries & Custard 
Well-displayed but other cakes leave better impressions.
草莓卡士達千層派
S E A S O N沒點鎮店之寶怎行,但它似乎改款過了,沒有想像中的驚豔
比起來小蛋糕比較讚
イチゴカスタードミルフィーユ
SEASONへ来たら必ず注文しなければなりませんね。でもちょっと外面は想像と違いました。思っているのと比べてびっくりさせられることがなく、小さいケーキのほうがもっといいと思います。




Tel: 02-2533-2377

Address: 
No.22, Alley 2, Lane 397, Mingshui Rd.
Taipei, Taiwan

台北市明水路397巷2弄22號

友香さん日本語のほうが直してくれてありがとうございます。


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