Tuesday, May 1, 2012

Oregano Itailan Restaurant 奧瑞岡義式餐廳@Taipei, Taiwan

今天辦了睽違已久的國小同學會,主辦人選擇了Oregano這間義大利餐廳。店內的光線和氣氛都很好,服務生也很親切,是個適合聊天和用餐的餐廳哦。
今日は久しぶりに小学校の同窓会を行いました。主催者はOreganoというイタリアレストランを選びました。店内の光と雰囲気はとても良く、またウェイターもとても親切で、談笑と食事にはもってこいです

Organizer for our elementary school reunion chose Oregano Italian Restaurant for the gathering. Heard too many great reviews on Oregano. Finally got a chance to visit the newly opened location by the popular eatery in Taipei. Great ambiance and lighting. Service was excellent. Definitely a great place for hang-outs. 

這裡的主餐有分為排餐($650)與義大利麵($450),礙於口袋深度不夠,所以我選擇義大利麵,也剛好是這間店的招牌。
ここのメインコースはステーキセット($650)とスパゲッティセット($450)に分けます。しかし、ポケットが浅いのでスパゲッティを選びました。スパゲッティにもこの店の看板料理です。

The menu is quite extensive with a wide selection of pizzas, pastas, main courses, etc. Prix Fixed or Set Menus for main course and pasta are NT$650 and NT$450 respectively.


這是前菜檸檬薄片生鮭魚。鮭魚一點點鹹,生菜一點點酸,組合起來非常對味,可惜的是份量太少。
これは前菜の「レモンスライスと生サケ」。サケは少ししょっぱく、レタスは少し酸っぱいので、二つの味はすごく合っています。残念なことは、この料理の量は僕には少なかったです。
Appetizer: Sliced salmon with lemon vinaigrette dressing
Salted smoked salmon pairing with lettuce in lemon dressing simply stimulated my taste buds, especially in hot summer-like weather. But the only regret was the portion was too tiny to satisfy my stomach.


蕃茄海鮮清湯真的很好喝,蝦子又大又新鮮,很有口感,但對我來說還是份量太少。
「トマト海鮮スープ」は本当においしく、中の海老は大きくて新鮮で、歯ごたえもあります。でも僕にはやっぱり量が少ないです。

Tomato Seafood Soup
The soup was simply delicious. The prawn was huge!!!


主菜上來囉~,茄汁咖哩鮮蝦義大利麵,因為本人愛吃蝦子所以一直點有蝦子的料理。這主菜份量真的不少,不管是麵條或是蝦子都相當的多,真是物超所值。但是味道很重、很油,很容易膩。唯一讓我覺得納悶的就是我完全吃不出蕃茄的味道,哈哈。

そして、メインコースは「トマトカレーソース・エビスパゲッティ」が出てきました。僕はエビが大好きなので、いつもエビが入っている料理にします。そのメインコースの量は十分にあり、麺もエビもかなり多く、食べる価値はあります。でも味がすごく濃くて油っこくて飽きやすい。唯一気にかけるのは、全くトマトの味がしないことです。ハハハハハ。

Pasta 1: Spaghetti with Shrimps and Tomato Curry Sauce
Dishes with shrimps always catch my eyes on the menu. I knew I wanted to try the shrimp spaghetti with tomato curry sauce right away. To me, it was a relatively new combination for sauce. 
When the pasta was served, I was shocked by the large portion of the spaghetti. So many shrimps, too. It seemed like a good-value dish. But...(there's always a but)
I just didn't taste even a tiny bit of tomato flavor in the sauce. I can't help but wonder, "is it how tomato curry sauce supposes to taste like?" No taste of tomato at all? 



這是雞肉檸檬貝殼麵。麵的口感吃起來很好,雞肉煮的很軟,不會太老。但是因為我只吃了一口,所以沒辦法多做介紹,畢竟這不是我的主餐嘛,哈哈。
これは「鶏肉レモンオレキエッテパスタ」です。麺は歯ごたえがあるし、鶏肉もやわらかく煮て、堅すぎではありません。でも、僕は一口で食べたから、充分に紹介できません。結局この料理は僕のメインコースじゃないのです。ハハハハハ

Pasta 2: Conchigliette(shell-shaped pasta) with Lemon Chicken
"Al dente" is the first step to determine whether the pasta is good or bad. This lemon chicken conchigliette certainly passed the bar. Chicken was tender. Unfortunately, I only ate a little bit  since it wasn't my pasta. Next time, we'll share!


甜點是蘭姆葡萄千層糕,上、下層是蛋,中間是起司冰淇淋,吃起來軟軟地,甜度適中,不錯吃。
デザートは「ラムレーズンクリームケーキ」です。上、下層はケーキで、真ん中はチーズアイスクリームです。食感は柔らかくて、甘さは程好く、美味しいです。

Dessert 1: Rum Raisin Ice Cream Cake
Top and Bottom layers are sponge cakes, and the middle layer is cheese ice cream. Not too sweet. Very soft. It was the highlight of the night. I guess we are accustomed to having Italian food here in Taiwan. To be genuinely impressed by Italian food is just becoming really difficult.

但本店的招牌甜點是這個,焦糖起司蛋捲。軟軟的外皮加上冰冰涼涼的起司內餡,真的很好吃。

しかし、この店の看板デザートはこれで、「カラメルチーズエッグロール」です。やわらかい外の皮に、冷たいチーズの具を加えて、本当美味しい。さすがは看板デザート~

Dessert 2: Caramel Cheese Crepe
The best-selling dessert turned out to be very delicious. Crepe's softness and cheese filling's coolness were just 'parfait' together. 


今天的料理平均有90分的高分,唯一的缺點就是前菜和湯太少了,哈哈。總之我給予的評價是下次還會再去
今日の料理は平均90点を付けました。唯一の欠点は、前菜とスープの量が僕にとってはとても少なかったことです。ハハ。つまりは、次にもまた行く」というのが、僕が与えた評価になります。
I gave today's cuisine a 9/10. The only drawback was the small portion of appetizer and soup. It's certainly worth another visit!!!